marczika bonsai stúdió - bonsai, orchidea, tillandsia
Főoldal » Exclusive bonsaiok » Lombhullató bonsaiok » Acer palmatum 'Arakawa', moyogi bonsai

Kosár összesen:

0 Ft

Még 20.000 Ft értékű termék szükséges az ingyenes kiszállításhoz!

KATEGÓRIÁK
INFORMÁCIÓ
SAJÁT MENÜ
Magazin
Hírlevél
E-mail:*
Név:*
Gyakori keresések

Acer palmatum 'Arakawa', moyogi bonsai

Nettó ár:
425 196 Ft

Bruttó ár: 540 000 Ft

Elérhetőség: Elkelt Kód: 570 Nem tehető kosárba

Rendelje meg telefonon!
(30) 948-3695
(23) 375-094

Ajánlom egy ismerősömnek Kérek még több információt
Acer palmatum 'Arakawa', moyogi bonsai További képek Acer palmatum 'Arakawa', moyogi bonsai Acer palmatum 'Arakawa', moyogi bonsai}

Fontos szállítási információ. Kérem olvassa el!

Acer palmatum 'Arakawa', moyogi bonsai

68 cmes Acer palmatum 'Arakawa' bonsai moyogi stílusban. Kompakt fa, Japán matt mázas bonsai tálban, gyönyörűen kialakított ágrendszerrel. 

Az Acer palmatum egyike a klasszikus bonsai alapanyagoknak. Eredeti hazája Kína és Korea, de Japánban már hosszú ideje foglalkoznak a faj nemesítésével, így ma közel 250 fajtáját tartják számon. Levelei ötkaréjúak, tavasztól őszig dekoratív lombszínnel díszítenek- a tavasszal zöldes színű levelek őszre vöröses - barnásra színeződnek. Az idősebb növények kérge ezüstössé válik.
Hazánkban kültéri bonsaiként tartjuk számon. Tavasztól őszig tűző naptól védett, de minél fényesebb helyen tartsuk (tűző napon a levelek könnyen perzselődnek), folyamatosan ügyelve arra, hogy az ültető közeg nedves maradjon. Télen alapos takarást igényel. Drótozását végezhetjük tavasszal, vagy levélmetszés után, június környékén.
A japán juharok között az 'Arakawa' fajta jellegzetessége az erősen parás kéreg, mely már fiatal korban is gyönyörű kéregfelületet képez. Őszi lombszíne bordóba hajló mélypiros és aranysárga. Ahhoz, hogy szép őszi lombszínt kapjunk, fontos, hogy mindig napos, de tűző napsütéstől mentes helyen tartsuk a bonsait.  

 

japan bonsai termekek items and products from the marczika bonsai studio hungary Origin from Japan

Hasonló termékek

BONSAI TIPP:

 Az ősszel már nem tápozzuk a kültéri bonsaiokat csak öntözzük és azt is csak olyan mértékig amennyire szükséges. A lombhullatókat érdemes ilyenkor fotózni és érdemes minden pillanatát kiélvezni az őszi lombszíneződéseknek! Fotózz, posztolj, gyűjtsd be a kedveléseket! ;)

webáruház készítés: get!SHOP